16 Kasım 2014 Pazar


Patatesli Çıtır Börek Tarifi İçin Malzemeler:


  • 4 adet yufka.
İçi İçin:
  • 4 adet patates (haşlanmış rendelenmiş),
  • 1 adet soğan,
  • 2 çorba kaşığı tereyağı,
  • 1 çay kaşığı kuru nane,
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber,
  • Tuz.
Sosu İçin:
  • 1 su bardağı sıvı yağ,
  • 1 çorba kaşığı sirke,
  • 3 çorba kaşığı un.
Üzeri İçin:
  • Yumurtanın sarısı,
  • Haşhaş.
  • Patatesli Çıtır Börek Yapılışı

    İçi için; soğanı ince ince doğrayalım.
    Küçük bir tencereye tereyağını, soğanı koyalım ve kavuralım.
    İçine patatesi, tuzu, kuru naneyi, kırmızı toz biberi ilave edelim ve karıştıralım.
    Sosu için; kaba sıvı yağı, unu koyalım ve  iyice çırpalım.
    Sonra sirkeyi ilave edelim ve çırpalım.
    Tezgahın üzerine bir adet yufkayı serelim ve sostan 3-4 çorba kaşığı döküp, her yerine yayalım.(tüm yufkalara aynı işlemi uygulayalım)
    Daha sonra yufkaları 8 eşit parçaya kesip, geniş kısımlarına patatesli harçtan koyup, sigara böreği sarar gibi saralım ve tepsiye dizelim.
    Sonra üzerlerine yumurtanın sarısını sürüp, haşhaş serpelim.
    Patatesli Çıtır Böreklerimizi 175° fırında üzerleri kızarana kadar pişirip, sıcak olarak servis edelim.
    AFİYET OLSUN... UMARIM BEĞENİRSİNİZ...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder