Malzemeler
- 500 gr. kavurmalık et
- Yağ
- 2 adet yeşil biber(sivri)
- 4 adet domates
- Tuz
- Karabiber
Kavurma Tarifi
Etler kuşbaşı şeklinde doğranır ve orta boy bir tavanın içerisine alınır.
İçerisine, yapışmaması için az miktarda sıvıyağı eklenir.
Etler bir müddet pişmeye bırakılır.
Etler sulandıktan sonra suyunu çekmeye başlar.
Bu aşamada biraz daha yağ koyulur ve doğranan biberler (isteğe bağlı) tavaya ilave edilir.
Biberler sarardıktan sonra domatesler ince ince doğranır.
Pişmeye devam eden yemeğe ince ince doğranan domatesler eklenir.
Domatesler eklenip bir aşım karıştırıldıktan sonra, yemek yarım saat pişmeye bırakılır.
Yemeğin içerisine tuz, karabiber ilave edilip karıştırıldıktan sonra servis tabağına alınır.
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder